תחומי שירות בבית החולים

ד״ר יופה הינו מנהל השירות האורתוגנטי במחלקה לכירוגיית פה פנים ולסתות במרכז הרפואי ע״ש חיים שיבא. תחומי עיסוק נוספים כוללים טיפול במטופלים עם טראומה של עצמות פנים וגידולי ראש צוואר.

אורתוגנטיה

מקור המונח הוא בצירוף שתי מילים - המילה ״אורתו״ שמשמעה ישר, והמילה ״גנטיה״ שמשמעה לסת. כירורגיה אורתוגנטית עוסקת בתיקון עוותים ואסימטריות מולדות ונרכשות של עצמות הפנים, מפרקי הלעיסה, והרקמות הרכות הנלוות אליהם.
תחום זה עוסק בגדילת הפנים, אסימטריה של הפנים, הפרעות נשימה כגון דום נשימה בשינה, הפרעות תפקודיות במפרקי הלעיסה, הפרעות סגר ויחסים גרמיים שאינם מאוזנים אשר לא ניתן לענות עליהם באמצעות טיפול אורתודנטי בלבד.
לצורך קבלת תוצאה ניתוחית מיטבית יש צורך בהבנה עמוקה של מבנה הפנים ומנח השיניים. בהתאם מבוצעת הכנה אורתודונטית (ישור שיניים) מקדימה, אשר ממשיכה באיזונים קטנים גם לאחר הניתוח.
הפעולה הכירורגית להנעת הלסתות ועצמות הפנים למקומן וקיבוען במקומן החדש מבוצעת תוך שימוש בטכנולוגיות המתקדמות ביותר הכוללת הדמאה, מודלים תלת ממדיים, ותכנון תלת ממדי ממוחשב. ניתן לקבל ממשרד הבריאות באמצעות קופות החולים התחייבות מלאה לניתוח ולטיפול האורתודונטי המכין במסגרת בית החולים (אך לא במסגרות פרטיות) זאת בהתאם לעמידה בקריטריונים גרמיים (סקלטליים) ודנטליים שנקבעו בחוק.

טראומה של עצמות הפנים

עצמות הפנים מגדירות את המבנה התלת ממדי של פנינו ומהוות תמיכה לרקמות הרכות העוטפות אותן וכן לרקמות הקשות (שיניים) הנטועות בהן. ייחודיות הטיפול בשברים בעצמות הפנים נובעת מהתפקוד המורכב של הפנים בדיבור, תקשורת, לעיסה, בליעה, וכן עקב המשמעות האסתטית הרבה של אזור זה בגופינו. אתגר ייחודי נוסף הוא סמיכות עצמות הפנים למבנים אנטומיים ומערכות בעלות חשיבות עליונה כגון המוח, גלגלי העיניים, דרכי האוויר העליונות, האוזניים, עצמות השמע, חוש הריח וחוש הטעם. במקרי חבלה ושברים בעצמות הפנים מטרת הטיפול הינה החזרת התפקוד והמבנה התלת ממדי של הפנים לקדמותו תוך שמירה על כל האיברים והמבנים הייחודים הקיימים באזור זה.

גידולי ראש צוואר

מרביתם המכריע של הגידולים בגופינו ובאזור הראש והצוואר בפרט הינם שפירים. הטיפול בנגעים שפירים יכול לנוע החל ממעקב, דגימה אבחנתית, ועד הוצאתם המוחלטת באופן כירורגי. מיעוט קטן מהגידולים באזור ראש צוואר הינם ממאירים. המאפיין העיקרי של גידול ממאיר הוא יכולתו להתפשט (לשלוח גרורות) למקומות נוספים בגוף. לכן היכולת לשלוט במחלה ממאירה נובעת משילוב הבנת אופייה קרי האבחנה המדויקת של מקור הרקמה וכן מהבנת הקיפה, האם הספיקה להתפשט ואם כן לאן ובאיזה אופן.
סרטן ראש צוואר הוא השביעי בשכיחותו בגוף האדם, לאור זאת לגילוי מוקדם חשיבות עליונה והחל מגיל 40 מומלץ להגיע לבדיקת סקר אצל מומחה לכירורגיית פה פנים ולסתות אחת לשנתיים.
עישון, צריכת אלכוהול רבה, הגינה אורלית ירודה, וירוסים שונים (EBV, HPV)‏ וכן מרכיבים גנטיים, ידועים כגורמי סיכון לסרטן חלל הפה. בהתאם להבנה המלאה של סוג הממאירות והקיפה מותאם טיפול אשר יכול לכלול אחד או יותר ממגוון כלים כגון ניתוח, טיפול כימותרפי, רדיותרפי (קרינתי), ביולוגי, ועוד.

לקביעת תור התקשרו

או השאירו פרטים